Poker har længe været et yderst populært spil. Faktisk blev det opfundet helt tilbage i starten af 1800-tallet i den amerikanske by New Orleans. Her blev det spillet flittigt, og der begyndte langsomt, men sikkert, at dukke kasinoer og spillesteder op i USA. I dag er der en hel del mennesker, der ernærer sig som professionelle pokerspillere, og det er dem, vi skal se lidt nærmere på i dag. Det foretrukne spil til de store, internationelle events, er som regel Texas Hold’em, men de professionelle spillere er som regel meget alsidige og træner på kryds og tværs af spilvarianter. Andre populære former for poker er blandt andre 7 Card Stud, Razz, 5 Card Draw, og Omaha.
En hurtig historielektion
Kortspil i den ene eller anden form har altid eksisteret, men poker som sådan kom først til i starten af 1800-tallet. Det blev, som nævnt ovenfor, opfundet i New Orleans, og de første varianter af poker var en del anderledes end nutidens poker spil. Der var blandt andet færre kort og reglerne var en anelse anderledes end dem, vi spiller efter efter i dag. Sådan fortsatte det i mange år frem og faktisk skal vi helt hen til 1925 før de de spil, vi kender i dag, kom til. Det var de varianter af poker, der kaldes Omaha, 7 Card Stud, og selvfølgelig Texas Hold’Em. Poker var dog stadig ikke super populært, men det ændrede sig med et trylleslag i 2003, da den hidtil ukendte pokerspiller Chris Moneymaker vandt førstepladsen i World Series of Poker i Monte Carlo.
Chris Moneymaker
Netop den ikoniske amerikanske spiller Chris Moneymaker er den første på vores liste over professionelle pokerspillere. Han er oprindeligt fra Atlanta og efternavnet er helt legitimt hans eget. I 2003 spillede den fuldstændig ukendte Moneymaker sig ind igennem en lille satellitturnering og endte med at spille sig helt til tops i World Series of Poker, som han så vandt. Han er en helt exceptionel spiller, der formår at spille godt og konsekvent hele vejen igennem.
Jennifer Sahade
Det er faktisk et gennemgående træk hos de professionelle pokerspillere, at de er konsekvente i deres spillestil, og det bringer os videre til vores næste professionelle spiller: Jennifer Shahade. Denne multi-talentfulde og ekstremt inspirerende spiller har været en kvindelig naturkraft i pokerverdenen og er fortsat en kæmpe inspiration for spillere over hele verden. Hun giver taler og holder foredrag om poker, hun afholder poker workshops og er generelt en virkelig engageret fortaler for at få flere kvinder ind i pokerverdenen. Udover at spille poker, så er hun også en fremragende skakspiller og har været med til at stifte foreningen 9 Queens, der lærer unge, udsatte piger at spille skak.
Liv Boeree
I en ellers overvejende mandsdomineret pokerverden står Sahade som et stærkt lys, og her står hun blandt andet sammen med pokerkollegaen Liv Boeree. Den anden kvindelige pokerspiller på vores liste er oprindeligt fra Kent i England, hvorfra Boeree blandt andet har en universitetsgrad i astrofysik fra universitetet i Manchester. Hun kom ind i pokerkredsene ved lidt af et tilfælde tilbage i 2005, da hun deltog i et realityprogram om poker hjemme i England. Derefter blev hun vært på en række programmer om poker og begyndte kort tid efter selv at spille. Hun fangede hurtigt spillet og har vundet en hel del turneringer samt et par meget store præmiepuljer i tidens løb.
Mikhael Shalamov
Den russiske spiller Mikhael Shalamov går også ofte under navnet ’innerpsy’, og han er en stor spiller både ved de grønne borde rundt om i verden, og når han sætter sig bag skærmen og spiller med ved de virtuelle turneringer rundt omkring på nettet. Shalamov arbejdede som sælger, inden han brød igennem i pokerverden og blev en professionel spiller på fuld tid. Han startede med at spille 5 Card Draw med vennerne – et spil, som han hurtigt blev bidt af, og derefter gik han videre til No-Limit Texas Hold’Em. Han har opnået nogle imponerende resultater blandt andet ved European Poker Tour i Monte Carlo og er også meget progressiv på nettet.
Leo Fernandez
Vores sidste spiller er den argentinske spiller Leo Fernandez. Før han vendte sig mod poker, var han en meget talentfuld skakspiller. Han bruger strategier, som han har læst gennem skakspillet, til at forbedre sit pokerspil, og han er meget interesseret i de psykologiske og matematiske aspekter ved spillet – eksempelvis hvordan man kan bruge kropssprog i poker. Leo Fernandez har ligesom de andre også haft nogle yderst imponerende resultater ved de grønne borde, og han er helt sikker én, man skal holde godt øje med i fremtiden.